Teamleider facilitair

Teamleider facilitair

Ben jij gepassioneerd om bij te dragen aan een betekenisvol leven van mensen met een verstandelijke beperking? Lijkt het jou als gedreven facilitair professional een mooie rol om de uitgezette lijn van de facilitaire afdeling verder te ontwikkelen? Dan is deze vacature jou op het lijf geschreven!

Jij ondersteunt samen met het facilitaire team het fijn wonen, leven en werken. Door slim samen te werken draag je bij aan de facilitaire ondersteuning zodat de zorgcollega’s zich kunnen focussen op de zorg voor onze cliënten.

Situatieschets

De facilitaire afdeling bestaat uit een team van facilitair experts (7fte). Vanuit de serviceorganisatie wordt breed bijgedragen op gebied van: contractmanagement, expertise op duurzaamheid facilitair, schoonmaakondersteuning op gebied van scholing & coaching, kwaliteitscontroles en logistieke ondersteuning. Op dit moment zijn in drie regio’s facilitair coördinatoren werkzaam die in de regio op operationeel en tactisch niveau de facilitaire processen ondersteunen. Zij adviseren en ondersteunen de zorgteams en het management in de regio. De orgenisatie neemt niet over, maar staan naast het primaire proces. De afdeling is in ontwikkeling waarbij de basis is uitgedacht. Het verder brengen van het facilitaire proces op relevante thema’s als: eten & drinken, was- en linnenverzorging, logistiek, duurzaamheid en schoonmaakdienstverlening vraagt om focus, doorzettingsvermogen en uiteindelijk een goede borging in de organisatie.

Wat doe je als teamleider facilitair?

 • Je gaat samen met stakeholders op zoek naar integrale oplossingen om de zorg optimaal te ondersteunen. Dit doe je vanuit de overtuiging dat dromen van cliënten waargemaakt kunnen worden wanneer medewerkers, vanuit verschillende functies, professioneel samenwerken en zich verbinden. Hierbij is het belang van de cliënt altijd het uitgangspunt!

 • Je zorgt voor een goede afstemming met zorgmanagers, zorgdirecties en interne en externe samenwerkingspartners, zodat er helderheid is over de verwachtingen t.a.v. de dienstverlening.

 • Als teamleider facilitair geef je op een coachende en resultaatgerichte wijze leiding aan het team facilitair. Je organiseert en bewaakt daarbij de kwaliteit van de dienstverlening.  

 • Jij werkt samen met je collega’s in de serviceorganisatie aan het optimaliseren van de gezamenlijke dienstverlening om het primair proces te ondersteunen.

 • Je bent aanjager van grootschalige verbeterprojecten op facilitair gebied en weet vanuit de strategische organisatiedoelstelling de vertaalslag te maken naar wat dit betekent op facilitaire processen. Je draagt hiermee echt bij aan de optimalisatie van afdeling – en regio overstijgende procesverbetering.

 • Jouw innovatief denken is nodig om bijvoorbeeld door middel van een goed uitgewerkt Job Carving– model van facilitaire taken de organisatie te ondersteunen bij de personele uitdagingen.

Hierin herken jij jezelf als Teamleider facilitair

 

 • Een afgeronde, passende (facility management/hotelschool/bedrijfskundige) opleiding op minimaal hbo/wo-niveau.

 • Je bent iemand die zichtbaar, bereikbaar en laagdrempelig benaderbaar is en met passie en plezier het vak uitoefent.

 • Je hebt lef, bent daadkrachtig en actiegericht en durft doortastend op te treden als de situatie hierom vraagt.

 • Je bent in staat tot kritische reflectie naar jezelf en collega’s en kijkt met een optimistische blik naar problemen en uitdagingen. Je bent ook in staat tot heldere communicatie.

 • Je werkt gestructureerd, bent resultaatgericht en tegelijkertijd inspirerend, creatief en ondernemend.

 • Overleg met andere disciplines en externe partijen gaat je natuurlijk af, zonder dat er een hiërarchische positie ontstaat. Je positioneert jezelf makkelijk.

 • Je bent oprecht geïnteresseerd in de mens tegenover je en toont op natuurlijke wijze je waardering en trots voor wat iemand bijdraagt.

Waar ga je dat doen?

Waar anderen nog weleens uitgaan van de beperking, is deze organisatie gefocust op wat mensen allemaal wél kunnen. Dat geldt niet alleen voor de cliënt - waarbij 'Als je het mij vraagt' (www.alsjehetmijvraagt.nl) een belangrijke rol speelt - maar ook voor jou als medewerker. Samen met deze organisatie ondersteun je mensen met een verstandelijke (en soms ook lichamelijke of psychische) beperking op het gebied van wonen, werken en welbevinden in het stroomgebied van de Maas (Noord- Limburg), Oost-Brabant en Zuid-Gelderland). Zij streven naar een ongedeelde samenleving waarin mensen met een beperking een volwaardige plaats hebben en de kans krijgen om hun talenten te ontplooien. De specifieke mogelijkheden van de cliënt vormen het vertrekpunt. Ook de verbinding met het netwerk van de cliënt is van groot belang.

De afdeling facilitair draagt bij aan de strategische ontwikkellijn ‘Een fijne woon, werk- en leefomgeving’.

Zo werken wij

De organisatie daagt niet alleen de cliënten, maar ook alle medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen. Bij ons krijg je de ruimte om te ondernemen, initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. Spreekt dit je aan, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Dit ontvang jij als teamleider facilitair

Een positieve en zinvolle dag, vanuit een zelfstandige rol met verantwoordelijkheid lever je een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de vastgoedportefeuille op onder meer duurzaamheid, innovatie en flexibiliteit. De voordelen van een grote maatschappelijke organisatie en het werken in een klein, zelfstandig functionerend team. Je bent in balans, voelt je gezond en zit vol energie om deze uitdagende leidinggevende rol aan te pakken.

 

BrancheZorg organisatie
LocatieGennep
Reageer voorZ.S.M
StartdatumZ.S.M.
Einddatum
Uren32-36
StatusOpen
Pdf aanvraag
terug