Beleidsadviseur Huisvesting

Beleidsadviseur Huisvesting

De vereniging

De vereniging bestaat uit 35 scholen voor het voortgezet onderwijs in met name de provincie Noord Brabant. De vereniging ondersteunt deze scholen bij de administratie, automatisering, financiën, personeel, juridische zaken, communicatie en huisvesting. Zo kunnen de scholen zich optimaal concentreren op het onderwijs. Daar naast ondersteunt de raad van bestuur bij het voorbereiden, implementeren en toetsen van beleid.

Team huisvesting

Het team huisvesting bestaat uit 6 personen werkzaam in de functie van beleidsadviseur, projectmanager of ondersteuner. Het team is te beschrijven als betrokken, open en transparant. Vanuit een teamgedachte gaan de beleidsadviseurs kritisch analytisch op zoek naar de juiste oplossing bij iedere huisvesting situatie. Zo dragen ze samen zorg voor de huisvesting van 35 scholen.

De functie van beleidsadviseur

Vanuit je rol als beleidsadviseur huisvesting ontwikkel en implementeer je beleid op het gebied van onderwijshuisvesting. Voorbeelden hiervan zijn het activiteitenbesluit, meerjaren onderhoudsplannen, duurzaamheid, bekostiging en beheer en onderhoud. Daarnaast ben je in het voortraject van huisvestingsprojecten (nieuwbouw en renovatie) betrokken om na overleg met de school en de gemeente tot kaderstelling te komen. Dit alles vanuit een ondersteunende/adviserende rol richting de raad van bestuur.

Wie ben jij?

Met een passie zet jij je in voor de onderwijs huisvesting. Je bent vrolijk en optimistisch en werkt graag samen in een leuk en enthousiast team. Van nature spar jij met je collega’s over de vraagstukken die je duurzaam en kwalitatief op top niveau wilt organiseren Je weet verbindingen te leggen en te schakelen tussen tegengestelde belangen. Door jouw sterk ontwikkeld analytisch vermogen schakel je snel, daarbij heb je een oplossingsgerichte instelling. Zo weet jij de rust te bewar en en zo creatief mogelijkheden aan te dragen.

Wat verwachten wij

  • Je hebt een relevante opleiding en minimaal HBO werk en denkniveau.
  • Je bent enthousiast op het gebied van (onderwijs) huisvesting.
  • Je ziet de voorbereiding van nieuwbouw, uitbreiding en aanpassing van scholen als een leuke uitdaging (van 1e initiatief tot en met de kaderstelling).
  • Je hebt creatieve en vernieuwende ideeën over de kwaliteit van onderwijshuisvesting w elke je op een heldere manier in beleidsnotities kunt vertalen.
  • Je hebt kennis van zaken en/of interesse over onderwerpen als doordecentralisatie, duurzaamheid en diverse soorten bouwcontracten/bouwvormen.
  • Je hebt affiniteit met het opstellen van financiële overzichten.
  • Je bent een stevige gesprekspartner voor raad van bestuur, schoolleiding, gemeenten en externe partijen.
  • Je hebt bestuurlijke sensitiviteit om binnen de complexe omgeving van de scholen, raad van bestuur en extern betrokkenen op een goede manier om te gaan met belangentegenstellingen.
  • Je hebt een hands-on mentaliteit, analytisch inzicht, een proactieve houding en een drive tot verbetering.

 

BrancheVoortgezet onderwijs
LocatieOmgeving Tilburg
Reageer voor
StartdatumZ.S.M.
Einddatum
Uren36
StatusSuccesvol ingevuld
Pdf aanvraag
terug